keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Suklaamuffinit marenkipäällysteellä

Pari vuotta sitten sain ystävältäni synttärilahjaksi Leila Lindholmin Pala kakkua -reseptikirjan. Ihania reseptejä ja inspiroivia kuvia :) Huomasin muuten, että televisiossakin pyörii Leila leipoo -ohjelma, siitä saa kivoja vinkkejä ja loppujen lopuksi reseptit ovat aika yksinkertaisia.
Reseptikirjassa on todella paljon muffiniohjeita, joista yksi on suklaamuffini. Suklaisuus varmistetaan ohjeessa sekä kaakaojauheella että sulatetulla suklaalla. Ettei vaan jäisi epäselväksi mille muffinin pitää maistua ;)

Pääasia näissä muffineissa oli itselleni kuitenkin marenkipäällysteen teko. Marenki nimittäin vatkattiin vesihauteessa ja kovetettiin muffinien päälle jääkaapissa, mitä en ole aikaisemmin kokeillut.

Tässähän kävi tietenkin niin, etten malttanut vatkata marenkia tarpeeksi, jolloin päälliset eivät kovettuneet tarpeeksi. Makuun tuo ei vaikuttanut, mutta suklaakuorrutteen tekeminen marengin päälle osoittautui haasteelliseksi.. Näin ollen jouduin luopumaan ajatuksesta että suklaa olisi nätisti levittynyt marengin päälle. Nyt siis muffinien päällä on kasa marenkia ja sen päällä kasa suklaata :D

Maku oli hyvä, joten muotoseikoista viis ;)

3 kommenttia: