torstai 21. maaliskuuta 2013

Tuunaa miesten kauluspaita!

Vähän aikaa sitten pidin taas ystäväni kanssa kimppakirpparipöydän. Miesten vaatteet eivät vain mene kaupaksi. Vaikka tämä oli hyvin tiedossa, raahasin siltä pöytään mieheni kauluspaitoja.. ja sitten muutaman päivän päästä raahasin ne takaisin kotiin. Tässä vaiheessa mietin, että kannattaako niitä oikeasti kuljetella edestakaisin parin euron vuoksi.

Koska Pinterestistä löytyy vaikka mitä, poimin sieltä ideoita, miten miesten kauluspaitoja voisi uusiokäyttää. Ensimmäisenä yrityksenä päätin kokeilla kaventaa ja muokata valkoisesta paidasta itselleni istuvan paidan.

Homma eteni nopeasti tarttumalla saksiin. Ensin miehen paidan päälle asetetaan itselle sopiva paita ja leikataan rohkeasti miestenpaita kapeammaksi. Ylijäämät, kuten hihat, jätin varastoon seuraavia paitaideoita varten.


Sitten leikataan kaulus irti ja siistitään hihat saumankohdalta. Näin ei tarvitse siistiä hihansuita erikseen lainkaan. Tietysti jos haluaa tehdä pitkähihaisen paidan, joutuu näkemään vähän enemmän vaivaa hihojen leikkaamisessa ja kaventamisessa. Selkään tein yksinkertaiset sisennykset, jotta paita ei pussita takaa.


Tadaa! Uusi paita :D2 kommenttia: