keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Röyhelöinen marianne-suklaakakku

Täydelliset täytekakut -kirjassa on kyllä mainioita täytekakkuohjeita. Täytekakkupohjien teko on aina ollut akilleen kantapää itselleni, mutta näillä ohjeilla homma onnistuu erittäin hyvin. Tämän kakun tein ystävieni yhteisille 30-vuotissynttäreille. Suklaakakkupohja pysyi kosteana eikä kuivunut yhtään. Uskomatonta. Suklaa tuli pohjaan kaakaojauheen muodossa ja taikina viimeisteltiin kiehuvalla vedellä. Liekö siinä mehukkuuden salaisuus?

Kakun väliin laitoin vadelmahilloa ja marenki-voi-mariannesuklaatäytettä. Marenki (sokeria+valkuaisia) tehtiin vesihauteessa vispaamalla, kunnes sokerirakeet sulivat. Tämän jälkeen marenkiin lisättiin sekoittamalla voita pienissä erissä sekaan. Seos juoksettuu helposti, joten sitä piti käyttää välillä vesihauteessa. Kuulostaa jotenkin hankalalta, niin kuulosti minustakin, mutta ei loppujen lopuksi ollut yhtään vaikeaa. Laitoin marenki-voisekoitukseen lisäksi Fazerin mariannesuklaalevyn. Raikas marianne sopii mielestäni tosi hyvin muuten kovin suklaiseen kakkuun.


Koristelut tehtiin Täydelliset täytekakut -oppikirjaa noudattaen. Valkoinen röyhelö tehtiin sokerimassasta. Massa kaulitaan pienissä erissä, leikataan kaulitusta massasta suiroja, jotka rypytetään tikulla toisesta reunasta. Näillä rypytetyillä suiroilla sitten kierretään kakun reunat. Päälle laitoin keon vadelmia. Kakun kerrokset tuin painamalla keskelle pari pitkää puista grillitikkua. Kotikutoinen tukikeppi siis :)


2 kommenttia:

  1. Mistäs tuommoisen "Täydelliset täytekakut" -kirjan saisi hankittua? Googlaamalla en löytänyt :(. Niin hienon näköinen ja houkuttelevan kuuloinen tuo tekemäsi kakku, että haluaisin itsekin hankkia kirjan, josta ohjeen olet löytänyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, ihmettelin kovasti ensin että miksi ihmeessä kirjaa ei löydy googlesta, kunnes hoksasin: olin kirjoittanut kirjan nimen väärin. Anteeksi! Kirja on siis Taivaalliset täytekakut ja kirjoittaja Linda Lomelino. Itse tilasin kirjan Juju-kerhon kautta, mutta kirjasta oli arvostelu mm. Aamulehdessä, joten luulisin että kirja on kaupan ihan kirjakaupoissa. Mukavia leivontahetkiä :)

      Poista